Skandinaviska MC-Event AB

Professionella motorcykeltjänster
 

Vill du bli en av oss?

Vi har en stor och stabil skara ordonnanser som vi är stolta över, men familjesituationer och prioriteringar förändras med tiden och vi får ständigt flera och större uppdrag som behöver kompetent folk. Därför håller vi alltid utkik efter lämpliga kandidater att fylla på styrkan. Kanske du är en av dem?

För att vara lämplig som ordonnans hos MC-Event bör man kunna svara ”ja” på flertalet av dessa påståenden:

 • Jag är bra på krypkörning
 • Jag är bra på att skjutsa
 • Jag kan köra i åttor
 • Jag kan köra utanför asfalten
 • Jag har koll på min omgivning
 • Jag är flexibel
 • Jag stressar inte upp mig så lätt
 • Jag är initiativrik
 • Jag har lätt att prata med folk
 • Jag vill ha nya utmaningar
 • Jag har tid över på helgerna

Andra skäl som många etablerade ordonnanser haft är att man vill utvecklas i sin körning, att man vill hjälpa människor i nöd eller kunna få uppskattning för att man är duktig på att köra hoj och bidrag för slitage (dock ska poängteras att det är en hobbyverksamhet och inget man kan leva på.).

Som ny ordonnans brukar du få gå tillsammans med en erfaren under några event tills du känner dig säker och visat att du förstått hur vi arbetar. Gemenskapen är god och stämningen brukar ligga på topp även då vädret är dåligt eller arbetspassen långa. Antalet event man medverkar på är upp till en själv i stor utsträckning. Det finns vissa event som drar massor med folk där vi gärna ser att du kan ställa upp, men i huvudsak är det upp till individen att anmäla sitt intresse för så få eller många event som man vill. Uttagningen till eventen sker sedan med utgångspunkt från kompetens och färdigheter, typ av motorcykel, intresse, utbildningsnivå och för att fördela uppdragen så jämnt som möjligt bland ordonnanserna.

Hur blir man då ordonnans rent praktiskt?

På kontaktsidan kan du skicka ett meddelande som du märker ”Ansökan som ordonnans”. Om du blivit rekryterad av någon i bolaget så har du kanske redan fått all information redan, men vi bokar ändå ett samtal för att säkerställa inget har missats. Om du hittat hit utan att vi vet vem du är kommer du att bli kontaktad för en intervju och uppkörning innan du blir godkänd. Vid detta tillfälle utvärderar vi förutom praktiska körkunskaper även din personlighet och lämplighet som ordonnans och diskuterar vad du har för mål och förväntningar med att gå med.

När du är med i rullorna kommer du att få signera ett avtal som reglerar ordningsregler och ersättningsproceduren. MC-Event arrangerar flera utbildningar som vi gärna ser att du kommer på. Dels är det moment som man återfinner på exempelvis SMCs kurser som krypkörning, men framförallt mera ordonnansspecifika som forcering av trottoarkanter och avspärrningsband bara som exempel.

Vi skickar löpande ut kallelser till ordonnanserna till event som man kan anmäla sig sitt intresse till.

Har du efter att ha läst ovanstående flera frågor så skicka ett mail till info@smce.se så hör vi av oss!